Blog

29-04-2014 10:22

Hoi!

Daar ben ik weer, ik heb besloten om niet elke dag een artikel te schrijven. Dit omdat ik het als een hobby wil zien en geen dagelijkse verplichting ;) Ik schrijf dus wanneer ik weer iets leuks heb meegemaakt, gezien, gekocht, of weer barst van de tips! 

Dit keer heb ik weer twee Tweedehands Juweeltjes voor jullie. Ik heb namelijk weer op de vlooienmarkt gestaan afgelopen zondag, waar ik het niet kan laten om, als het bij mijn kraam rustig is, even zelf rond te neuzen naar 'vintage'. Ik stond er overigens met m'n zus, dus ik liet mijn kraam niet alleen hoor ;) 

Onze 'overbuurvrouw' op de markt maakte erg veel indruk bij veel mensen. Ze had een hele berg kleding op de kraam liggen voor het uitzoeken, maar ze kocht het ook zelf in dus ze vroeg voor een vlooienmarkt vrij hoge prijzen. Verschillend vanaf 10 euro tot wel 85 euro voor een kledingstuk. Wij, mijn zus en ik, vroegen slechts 1 euro of zelfs 50 cent voor onze afdankertjes, maaar dat waren dan ook echt afdankertjes.. Al onze leuke dingen hadden we de vorige keer al verkocht, en onze kraam zag er dan ook niet echt spectaculair uit. Je zou zeggen dat als je alles mooi op zou hangen dat het meer mensen zou trekken, maar het tegendeel bleek waar bij onze overbuurvrouw. Ze had echt een geheim volgens mij, hoe kon dat toch? De bezoekers van een vlooi willen vaak niet meer dan 1 euro per kledingstuk betalen, dacht ik!

Ik besloot te gaan kijken bij haar kraam, en zag er erg mooie kledingstukken tussen liggen, nieuwe, maar ook tweedehands dingen. Wat me vooral opviel was dat het duurzame materialen waren. Ze had veel echt leren jasjes, suéde, en alles was ook ongeveer in een paar dezelfde kleurtonen. Dit trok ook heel erg de aandacht! Ze had bijna alleen maar aardetinten als beige, wit, grijs, taupe en bruin. En ze had echt heeeeel erg veel. Ik dacht dat wij ooit veel kleding hadden.. Maar toen ik ernaar vroeg zei ze dat ze het inderdaad inkocht. Maar het was bijna fascinerend hoe mensen eerder in zo'n grote berg gaan graaien dan dat ze tussen ons nette kledingrek kijken.

Doordat het bij haar heel druk was, en bij ons niet zo, kon ik mooi kijken wat ze allemaal had. En echt, steeds lag er weer iets boven op wat ik nog niet had gezien. Op een gegeven moment zag ik iets heel gaafs liggen dus ik liep er meteen heen. Het was een Josh V bomberjasje, en ik was er echt meteen verliefd op! Ik heb een foto voor jullie, maar in het echt is 'tie echt veel mooier!! 

Ik weet niet of jullie bekend zijn met het merk Josh V., maar het is een vrij prijzig merk. Voor dit jasje betaal je in de winkel over de 100 euro. Zij verkocht het eigenlijk voor 25 euro, maar omdat er twee naadjes los zijn onder de oksel mocht ik 'm voor 10 euro hebben. Oké, daar moest ik wel een aantal van mijn kledingstukken voor verkopen, maar who cares, als dit jasje zo in de winkel zou hangen voor een tientje had ik 'm ook meteen gekocht! De naadjes kan mijn moeder helaas niet maken, maar je ziet het bijna niet omdat het onder de oksel is, en door de print valt het ook niet zo op. Er zit ook een vlekje in de kraag, maar ik ga het jasjes dadelijk met liefde in een handwasje stoppen :) Hier nog een foto van de geweldige print!

Zo zie je ook dat het een soort 'quilted' is, met gouden glittergaren. De print oogt chique, maar door het bombermodel is het toch een stoer jasje. Ik combineer 'm denk ik met een cremekleurig shirtje en op een stoere spijkerbroek, maar zo'n jasje is ook gaaf op een maxi-rok!

Facebook-aankoop

Dan mijn tweede tweedehands aankoop! Kennen jullie die Facebook-verkooppaginas? Meestal zijn dit plaatselijke paginas opgericht door iemand in het desbetreffende dorp, bedoelt om je oude spullen te verkopen. Van lampenkappen tot toegangskaartjes, van kleding tot fietsen. Ik ben inmiddels lid van een paar van deze paginas en werkelijk alles komt er voorbij. In het meeste ben ik niet geinteresseerd, maar het is niet heel irritant op je tijdlijn vind ik en laatst kwam er iets voorbij wat ik heel leuk vond! Het was (natuurlijk..) een kledingstuk en ik heb meteen een berichtje gestuurd naar de persoon die dit verkocht. Na een paar pb'tjes heen en weer hadden we een mooie prijs afgesproken en bleek ook nog dat ze slechts 1 straat verderop woont! Ik ben zelf ook dingetjes gaan verkopen via Facebook en het gaat echt veel sneller dan marktplaats, omdat degene vaak in de buurt woont, komt passen, en het geld contant geeft. Hier is het jasje wat ik scoorde via Facebook:

Ook dit jasje zier er in het echt mooier uit, ik weet niet wat het is met mijn foto's vandaag.. De zon schijnt ook totaal niet dus het lijkt allemaal een beetje grauw. Het is een mintgroen jasje met een soort 'veertjes' van chiffon. Ook dit is een soort bombermodel. Heel apart! Vriendlief noemde het een pino-jas.. Noem het zoals je wil, ik vind 'm te gek! 

Ik betaalde 20 euro voor dit jasje. Inmiddels heb ik ook al 2 shirtjes verkocht via Facebook, dus ook weer 10 euro verdiend. Zo betaal ik nooit veel voor mijn kleding, maar het 'vintage' moet wel een beetje je ding zijn. Toen ik net begon met het niet alleen verkopen, maar ook kopen van tweedehands, hield ik dat nog wel een beetje stil. Wat zouden anderen daar wel niet van denken? Maar tegenwoordig schaam ik me helemaal nergens voor. Ik vind het ideaal, en wat is nou 'tweedehands'? Een keertje wassen en it's all yours! En dat bewijst het helemaal als ik complimentjes krijg over kleding of schoenen die ik tweedehands heb gekocht! Zo scoorde ik dus 2 gave jasjes voor 30 euro deze week. Heb jij al een keer tweedehands kleding gekocht?

23-04-2014 18:28

Als je er maar plezier in hebt!

Zei iedereen tegen mij toen ik ze uitlegde dat ik totaal niet weet wat voor werk ik wil doen. Maar waar had ik nou plezier in? Door al dat nadenken zag ik door de bomen het bos niet meer, en ging ik teveel nadenken over wat ik nou leuk vind om te doen. Vorige week konden jullie lezen hoe ik Daz heb opgericht. Natuurlijk dacht ik niet meteen; Dit wordt een succes.. Maar ik had er wel plezier in en het was een extra zakcentje! 1 juni a.s. bestaat Daz 1 jaar, en deze week besefte ik wat ik in 10 en een halve maand allemaal heb bereikt.

Waar ik vorig jaar rond deze tijd mijn eerste partijtje oerlelijke oorbellen via marktplaats binnen kreeg om te verkopen op de Koninginnenmarkt, ben ik deze week bezig met buitenlandse inkoopbestellingen, grote zomermarkten, inspiratie uit modebladen, sieradenparty's en het onderhouden van de administratie en het winkeltje. Oké, dit klinkt misschien groter dan dat het is, maar het is prima te doen hoor! Deze week is belangerijk voor mij, omdat ik 2 markten heb, (waarvan 1 al geweest is, maar het was hier extreeem rustig dus dat viel een beetje tegen!) omdat ik mijn eerste sieradenparty bij iemand die ik niet ken heb geboekt, en omdat ik ook nog eens gevraagd ben om op een festival te staan met Daz! Dit vond ik dus echt heeeel cool, schouderklopje pour moi!

Als ik dan eenmaal succes bereikt hebt (al is het maar een beetje), ben ik ook meteen meer gemotiveerd. Als ik een week geen klanten, evenementen of bestellingen heb ben ik geneigd om het even te laten rusten. Dit komt natuurlijk ook omdat ik niet naar een baas hoef te luisteren. Maar deze week zit er echt weer power in! Nu kan ik weer wat vertellen als mensen aan me vragen hoe het met Daz gaat. Het geld stroomt (nog) niet binnen hoor lieve mensen, maar ik voel me wel een stuk beter! En dan is die slagzin inderdaad waar; Als je er maar plezier in hebt.. Want heb je absoluut geen plezier en dus ook geen motivatie in wat je doet en kun je gaan voor beter, stop er dan het liefst vandaag nog mee ;)

Heb je dus een droom, gedachte, of al een doel? Begin klein, maar begin wel! Alles is het proberen waard!

-xo-

De markt waar ik deze week nog sta: Zaterdag 26 april op de Koningsmarkt in Hapert (vanaf 10 uur)

Het festival waar ik voor gevraagd ben: PLAY festival op 31 mei in Eersel > www.play-festival.nl (Hier sta ik van 15 uur tot 20 uur)

 

 

18-04-2014 10:55

Een zomerdrankje

Dat is Ice Tea Green. Lekker fris en fruitig. Letterlijk is het gewoon groene ijsthee. Groene thee is gezonder dan gewone thee wordt gezegd, dus waarom dan ook geen groene ijsthee uitvinden?

Ik test vandaag 3 verschillende groene ijsthees voor jullie, namelijk Lipton Green Lemon Ice Tea - Pickwick Ice Tea Green Tea Citrus - C1000 Ice Tea Groene Thee. De Ijsthee van Pickwick is overigens ook gewoon in een groot pak verkrijgbaar, maar ik kocht een klein flesje om te proeven.

Allereerst de ijsthee van Lipton:

Highlights: Geen kleurstoffen en geen conserveermiddelen. 'Koolzuurvrije frisdrank met groene thee-extract en citroensap, gezoet met suiker en zoetstof van natuurlijke oorsprong.' 

Kcal: 20 kcal per 100 ml. Deze ijsthee heeft het blauwe vinkje van bewuste keuze.

Smaak: Deze ijsthee is heerlijk fris, en een goede dorstlesser! Je proeft goed dat dit 'lemon' is, want ik heb ook wel eens de gewone Lipton Ice Tea Green gehad, en deze vind ik minder smaakvol.

Pickwick:

Highlights: Gezoet met Stevia etract, bevat weinig calorieen. 'Een heerlijk verfrissende mix van zuiver water, natuurlijk groene thee-extract en fris sap van grapefruit en limoen.'

Kcal: Pickwick groene ijsthee bevat 36 kcal per 200 ml.

Smaak: Persoonlijk vind ik dit geen lekkere ijsthee. Misschien ligt het aan de citrussmaak, of gewoon aan de groene thee, maar dit is echt een wereld van verschil met de Lipton groene ijsthee. Qua kleur is deze ook een stuk donkerder en meer oranje dan de Lipton en C1000 merk groene ijsthee, die een transparante gele kleur hebben. (precies zoals witte wijn)

Als laatst test ik de C1000 Ice Tea Groene Thee

Op de pak zie ik nu dat deze ook verkrijgbaar is in de smaak Marokkaanse munt!

Highlights: Een verfrissende dorstlesser met natuurlijke thee-extract.

Kcal: per 100 ml bevat deze ijsthee gemiddeld 28 kcal. Ook deze ijsthee heeft het blauwe vinkje van bewuste keuze.

Smaak: Deze ijsthee is erg lekker en smaakt echt bijna hetzelfde als de ijsthee van Lipton. Persoonlijk vind ik deze zelfs nog iets lekkerder, ondanks er geen extra smaak aan zit zoals lemon. Misschien ook maar een keertje de Marokkaanse munt proberen?

Conclusie:

De winnaar op lekkerste smaak is bij mij geworden....... C1000 Ice tea groene thee, maar Lipton volgt vlak daarna! De groene ijsthee van Pickwick zou ik niet nog een keer kopen. (sterker nog, ik heb het flesje niet eens opgedronken ;))

Zoals jullie zagen bevat Pickwick wel de minste calorieen met 36 kcal per 200 ml, daarna volgt Lipton met 20 kcal per 100 ml, en kort daarna volgt C1000 met 28 kcal per 100 ml.

De ijsthee van C1000 is dan wel weer het goedkoopst, iets duurder is Lipton en het duurst is Pickwick. Maar deze prijzen kunnen ooit verschillen en al helemaal bij verschillende supermarkten.

p.s. Serveer alle groene ijsthees wel het liefst zo koud mogelijk, dit is het lekkerst. Ook moet je de ijsthee goed schudden voor gebruik. Dit komt omdat er bezinksel mogelijk is vanwege de groene thee-extract.

Bedankt voor het lezen! :)

 

16-04-2014 13:44

Shop my closet!

Omdat ik best wel veel kleding en sieraden heb verkoop ik de items waar ik op uitgekeken ben, of miskopen, of dingen die simpelweg niet meer in mijn kast passen. Deze keer heb ik een aantal sieraden te koop. Nu zul je denken, maar die kun je toch gewoon bij Daz verkopen? Ja, dat kan opzich wel. Maar bij Daz probeer ik me aan een paar themas te houden, en er geen 'allegaartje' van te maken. Daarom open ik op mijn blog een 'Shop my closet'. Vandaag zet ik de eerste 10 items op mijn blog. Alles wat ik hier op zet onder het kopje 'Shop my closet!' kunnen jullie dus gewoon kopen voor de prijs die erbij staat. Mocht je iets leuks zien stuur dan een mailtje naar Dinjaa@live.nl. Of stuur een berichtje op Facebook. Veel shopplezier :)

^ Super statement ketting! Deze ketting bracht mijn zus - in opdracht van mij - mee uit Dublin, hij komt van Penneys. (Zo heet Primark daar) Helaas was de ketting in het echt anders dan op de foto die ik had gezien en heb ik al een soortgelijke ketting. Zover ik weet is deze (nog) niet in Nederland verkrijgbaar bij Primark. Maar mocht je deze tof vinden, kun je 'm dus bij mij met zekerheid bemachtigen voor dezelfde prijs als in de winkel: €10.

^ Hier een paar lange kettingen, ze blijven leuk! Van links naar rechts: Uiltje met tassel: €5 - Bedeltjes met tassel: €3 - Opengewerkt hartje: €3

^ Zomerse oorbellen! Allemaal bijna nooit gedragen! Van links naar rechts:
 Met steentjes en veertjes: €2 - Met bedeltjes: €2 - Mintgroene bloemetjes met bedeltjes van Kuise Meisjes (de sieradenlijn van Gigi Ravelli en Marly vd Velden) : €2 - Groene en roze veertjes: €2 - Grote bloemen van Kuise Meisjes: €2,50 - Blauw met witte oorbellen: €2,50.

Nogmaals, mocht er iets naar je wens bij zitten, stuur me dan een mailtje: Dinjaa@live.nl!

 

 

15-04-2014 12:59

Hello there!

Het is eindelijk voorbij met het gure, koude weer, dus ook met schrale, droge, en kapotte lippen. Haal die felle lipsticks maar weer uit de kast want het is lenteeee!! Hier een paar tips voor je lips!

Verzorgen

Heb je, net als ik, last van velletjes aan je lippen? Dit is in een minuutje op te lossen. Maak je tandenborstel nat en maak hiermee kleine ronde bewegingen op je lippen. Alleen bewegen dus, niet duwen of drukken. Als je dit 30 seconden hebt gedaan voel je dat je lippen suuuper zacht en velletjes vrij zijn!

Op internet vind je trouwens ook talloze DIY (Do it yourself) -lipscrubs die heel makkelijk te maken zijn met een paar ingrediénten.

Hierna kun je je favo lippenbalsem gebruiken. Weet je maar niet welke lippenbalsem goed werkt? Mijn geheim is Vaseline, Vaseline, Vaseline! In elke tas heb ik wel een potje Vaseline zitten. Dit is ook nog super budget-proof, en vooral als je niet de lippenbalsem-formaat Vaseline gebruikt, maar echt het potje! Hier zit natuurlijk veel meer in en is bij sommige drogisterijen nog goedkoper dan het kleine ronde blikje. Ook doe je er super lang mee. Het blikje is natuurlijk wel een uitkomst voor in je opstap-tasje. En trouwens, een laagje Vaseline dient ook nog eens goed als transparante lipgloss!

Om nog meer verzorging te geven smeer ik elke avond voordat ik ga slapen een dikke laag Vaseline op mijn lippen. Dan smeer ik namelijk ook een laagje net buiten mijn lippen, omdat het daar vaak droog is. Overdag is dit niet zo'n charmant gezicht, en s'nachts ga je ook niet meer eten of drinken dus kan het mooi blijven zitten en zijn werk doen. 

Vaseline is verkrijgbaar bij bijna alle drogisterijen. Een klein rond blikje vind je bij de lippenbalsems. Een potje vind je meestal bij de handcrémes en bodylotions. 

Een kleurtje!

Lippenstift, sommigen zweren erbij, sommigen houden er totaal niet van. Ik moet zeggen dat ik dit ook pas een jaar ongeveer gebruik, gewoon omdat ik me er eigenlijk nog niet zo in verdiept had. 'Is dit nodig dan?' Oké, je hoeft niet te weten waar lippenstift vandaan komt of zo iets hoor, maar het is wel fijn als je weet welke kleuren bij je staan. 

Natuurlijke look

Je kunt kiezen voor een 'nude' lippenstift. Dit is een naturel kleur met natuurlijke ondertonen en is perfect voor elke dag. Het valt niet te veel op maar toch heb je een lippenstift op. Ook een nude of transparant lipglossje kan eigenlijk altijd. Er bestaat ook de zogenaamde 'My lips but better' a.k.a. 'MLBB' lippenstift. Dit is een lippenstift die precies de kleur heeft van je eigen lippen. Dit is natuurlijk wel bij iedereen anders. Ik heb deze lippenstift zelf nog niet gevonden, jullie wel?

Rood

Een klassieke lippenstift kleur is rood. Maar echt, er bestaan honderden verschillende kleuren rood. En niet iedereen kan elke kleur rood hebben. Natuurlijk mag je echt zelf weten welke lippenstift je draagt, en als je op wil vallen doe dat vooral! Maar persoonlijk ben ik geen fan (en het lijkt wel een heuse rage te zijn) van lijkbleke meiden met knal, en dan ook echt knalrode lippenstift. Dit oogt in mijn ogen een beetje ordi, net als dat ik met mijn donkere huid een hele lichte lippenstift zou dragen.. No-go!

Op deze foto zien jullie links Essence #02 All you need is red. Een aardig fel kleurtje rood die vast in de collectie zit. Ze hebben ook een iets donkerdere kleur rood, namelijk #03 Dare to wear. Rechts zien jullie Catrice #C01 Charleston's fame uit de Feathers & Pearls Limited collectie. Dit is een felroze kleur die ik gisteren nog even scoorde in de make-up sale bij Prijsmepper. Ik zocht al een tijdje naar een mooie kleur roze. Ik kon ze niet zo goed testen in de winkel maar ik nam er wel 2 van mee, ze waren toch maar €1 per stuk ;) Ik heb deze net getest en het is best wel een 'wow' felle kleur roze, maar ik ga 'm denk ik wel dragen in de zomer.
  Op de achtergrond zien jullie trouwens mijn Beauty-notitieboekje. Hier schrijf ik vanalles op over mijn make-up en verzorgingsproducten. Wat ik heb gekocht, aanbiedingen, of het voor herhaling vatbaar is enz.. Ja, ik hou van structuur ;) Het boekje heb ik zelf bestempeld, by the way!

Lippenstift remover

Bestaat dit? Ik heb werkelijk geen idee! Meestal is mijn lippenstift er ook na een paar uur wel af, maar harde kleuren kunnen vaak nog wat sporen achterlaten. En hier krijg ik juist hele droge lippen van! Daarom haal ik de restjes er s'avonds altijd af. Dit doe ik door Vaseline (ja, issie weer!) op mijn lippen te smeren en simpelweg een paar keer met een tissue er over heen te gaan. Daarna smeer ik zoals ik al zei de dikke laag Vaseline weer op mijn lippen, en Welterusten!

Nog een laatste tip

Mocht je een lippenstift gaan kopen en je weet nog niet welke kleur, neem hier dan echt de tijd voor en test alles uit! Houd er ook rekening mee dat het licht in de winkel anders is als daglicht. Mochten er meerdere spiegeltjes hangen, kijk dan ook in alle spiegeltjes! Zo heb ik al ooit een miskoop gedaan, de lippenstift leek in de winkel heel mooi, maar eenmaal thuis leek het echt een hele andere! (En lelijk!...)
 

Waar te koop:

Essence lippenstift bij Kruidvat voor €2,39

Catrice lippenstift bij Kruidvat normaal voor €3,99 (Ik heb €1 betaald omdat deze lippenstift van Prijsmepper komt, een outlet van Kruidvat. Hier verkopen ze de oude Limited Collections)

14-04-2014 10:42

Watch your jewelry!

Sieraden opbergen, vroeger had je zo'n mooi roze doosje waar je kleine kettingkjes en ringetjes mooi in gesorteerd zaten, tegenwoordig kunnen we geen genoeg krijgen van sieraden en hebben veel meiden een hele collectie. Althans, ik.. Maar hoe zorg je dat deze niet overal en nergens liggen en nog erger: niet in de knoop raken? (aargh, zo irritant!) Hier onder geef ik jullie wat tips over sieraden opbergen.

Tegenwoordig zijn er sieradenrekjes, die metalen standaardjes die steeds omvallen als je er iets vanaf pakt. Maar dit werkte prima voor mij. Totdat er eentje bij moest komen omdat het niet meer paste, en nog eentje.. En toen was ik er klaar mee. Dit moest handiger kunnen! Gelukkig hebben ze de sieraden'hanger' uitgevonden. Een soort kapstok met allemaal haakjes. Al moet ik nu even zeggen dat mijn vader dit ook uitgevonden zou kunnen hebben. Want toen ik als klein meisje ook al kettingen begon te sparen, pakte hij een houten kledinghanger met zo'n horizontale broek-hanger, tikte er een stuk of 10 spijkertjes in en daar is je DIY-sieradenhanger! Maar spijkertjes zijn eigenlijk te recht, een haakje zou ideaal zijn, dus toen ik deze sieradenhanger bij Primark zag, nam ik deze mee. Ik heb een foto gemaakt waarbij ik een over-de-deurhaak gebruik (Een haak die je over de deur hangt zodat je er iets aan kunt hangen) en daaraan heb ik de sieradenhanger van Primark gehangen. Ik heb er een paar van mijn statement kettingen en ringen aan gehangen en zo bijft alles mooi op zijn plaats. En het ziet er ook nog eens leuk uit!

Deze hanger heeft zoals je ziet 11 haakjes. Er kan maximaal 2 kilo aan een hangertje, houd dat wel in de gaten want je wil natuurlijk niet dat al je sieraden ineens op de grond liggen!

Ook heb ik nog 2 kapstokjes aan mijn boekenkast getimmerd, voor nog andere kettingen, en aan de muur zit nog een plak-kapstokje voor haarbandjes. Genoeg ideeén dus om al je sieraden kwijt te kunnen! 

Voor oorbellen en armbandjes gebruik ik nogsteeds het oldschool-sieradenrekje. En zo staat en hangt mijn halve slaapkamer vol met steentjes, veertjes, pareltjes, kwastjes, kleurtjes en gezelligheid! 

Waar te vinden:

Sieradenrekje: Deze zijn onder andere te vinden bij Xenos, Action, Blokker en Six.

Over-de-deur haak: Koop je bij Xenos, Primark en woonwinkels (vaak bij de badkamerspullen)

Sieradenhanger met haakjes: Bij Primark voor €2.

Kapstok met hartje aan de kast: Gekocht bij Xenos ongeveer 2 jaar geleden, maar bij Xenos hebben ze altijd wel van die kapstokjes.

Plakhaakje aan de muur: Ook gekocht bij Xenos.

Bedankt voor het lezen en maak gerust gebruik van mijn tips!

11-04-2014 14:22

Karl says trés galactic glam..

Vandaag review ik 2 nagellakjes voor jullie. Een daarvan is Catrice Ultimate Nudes #01: Karl Says Trés Chique. De Ultimate Nudes collectie ligt niet meer in het Catrice schap, maar is wellicht nog te vinden bij de uitverkoop. Deze kocht ik bij de Prijsmepper make-up sale zoals jullie eerder zagen. Daar lagen trouwens ook de andere kleuren uit de Ultimate Nudes collectie! Het gaat hier om een mooi oudroze kleurtje. Karl Says Trés Chique is de donkerste kleur uit de collectie, de rest is allemaal meer 'nude'.

Het kwastje is lekker breed, wat we van Catrice gewend zijn, ik vind die kwastjes zó fijn lakken! En de nagellak zelf trouwens ook. Niet te stroperig, niet te dun, perfect. Hieronder het resultaat. De nagellak is iets meer roze dan ik had verwacht, maar dat is eigenlijk wel mooi!

De nagellak dekt goed. Dit is namelijk maar 1 laagje. Na 2 laagjes ben ik ervan verzekerd dat deze echt super mooi is en volledig dekt. Ik lak zelf altijd maar 1 laagje, omdat daarna én mijn geduld op is om het te laten drogen, én ik meestal minimaal 1 keer per week toch weer andere op doe als hier stukjes van af gaan ;)

Dan nu Essence. Essence heeft een aantal nieuwe nagellakjes in het assortiment. En ze zijn allemaal moooi! Op de website van Essence kun je precies zien welke nagellakjes nieuw in het assortiment zijn. Tip: Voor lezers die bij mij in de buurt wonen; Essence heeft officieel 2 schappen in de winkel. In kleinere filialen van Kruidvat is er meestal maar 1 schap aanwezig, zoals bij mij in Bergeijk. Terwijl je in het tweede schap dus veel meer nagellakjes vindt! Een tweede schap is hier in de buurt in Kruidvat Eersel en Kruidvat Valkenswaard. Mocht je dus op zoek zijn naar een nagellakje die je gezien hebt op de site ga dan naar een grote Kruidvat!

Hier een linkje naar de nieuwe producten van Essence: https://www.essence.eu/nl-nl/producten/nieuwe-producten/

Ik review Essence Colour & Go #171 Galactic Glam. Deze kocht ik een tijdje terug en het is een van de nieuwe kleuren. Het is een fijn nagellakje en hij dekt echt super!! Er zitten glitters in wat super mooi is in de zon, maar wel een nadeeltje als je je nagellak eraf haalt, de glitters blijven meestal nog plakken.. Gelukkig zijn het best subtiele glittertjes en valt het niet zo op als je er een andere nagellak op doet nadat je deze er af hebt gehaald.

Het is een blauw/groene kleur. Helemaal zomers! Op andere sites heb ik ooit gelezen dat je absoluut één of twee lagen basecoat moet gebruiken bij blauwtonige nagellak omdat je anders blauwe nagels zou hebben als je deze er af hebt gehaald. Dit wilde ik natuurlijk wel even zeker weten dus ik testte deze nagellak ZONDER basecoat en toen ik 'm er na 6 dagen pas afhaalde was er geen enkel spoor van blauw te zien. Good job Essence! Hier mijn nageltjes na slechts 1 laagje:

Jep, het is best een felle kleur, maar ik vond 'm wel heeel mooi! Mocht je deze kleur ook super vinden, maar vind je de glitters niet mooi? Essence heeft precies deze kleur nu ook in het assortiment zonder glitter, maar dan meer metallic. Dit is #172 en heet Splash! Ik ben aan het twijfelen om die ook te kopen, de kleur is iets lichter en het metallic oogt heel anders dan het glittertje, maar volgens mij lijkt het van ver af allemaal hetzelfde haha.

Bedankt voor het lezen en mocht je ergens vragen over hebben, spreek me gerust een keertje aan!

10-04-2014 11:33

Maxi-dress for shorties!

Bij die zin dacht ik altijd meteen.. NEE. Maar sinds kort zeg ik JA tegen de maxi-jurk! Lang, lang heb ik zitten staren naar die mooie lange jurken. Casual, boho, classy.. Je kan ze dragen hoe je wil! Maar ik dacht dat ik er met mijn 1.56 en ietwat hatelijk onhandige appelfiguur toch niet in zou passen. DAT laatste woord baby, PASSEN! Ik wilde het toch een keertje zien bij mezelf, dus ging op internet op zoek naar een mooie maxi. Ik kocht deze jurk. Erg kleurrijk en geprint, maar áls je het doet..

Ik maakte een sprongetje toen het pakketje binnenkwam, maar het was nog wel even spannend of de jurk wel zou passen. En wat denk je? Tot mijn grote verbazing paste de jurk perfect! Nouja, bijna dan. De achterkant vind ik niet zo geweldig omdat ik een racerback niet mooi vind staan. Dat gedraaide aan de achterkant hoort namelijk zo, jammer maar helaas! Ik was al lang blij dat de jurk geen kilometer te lang was en dat ik er geen puddingkje in leek.

Wel moest ik iets zoeken om er overheen te dragen. Ik heb namelijk wat bovenarm-issues.. Net als bovenbeen-issues, (ik zal vast niet de enige zijn) gewoon van die bodyparts waar je niet al te trots op bent. ;) Ik had nog een fijne basic in de kast hangen, namelijk een gebroken witte blazer van H&M. Een witte blazer is trouwens echt een must-have! Een soort zwarte-blazer-maar-dan-voor-de-zomer. Snap je?

De blazer is een boyfriend-fit, (wat rechter en langer dan een normale blazer) dat doet niet heel veel af voor de achterkant, maar ik kan er mee leven! En zien jullie die geweldige zonnebril? Die kreeg ik van vriendinnen voor mijn verjaardag. Awesoooomeee. Verder combineer ik de jurk met mat-goude sandaaltjes van Primark, en ik denk met wat gouden sieraden, maar niet al te veel vanwege de drukke print. Dit setje hangt dus, -precies zo op de hanger- al anderhalve maand in mijn kast en ik wacht nog op het perfecte weer om het aan te doen. Dusss zien jullie mij binnenkort lopen in deze jurk, weet dan dat ik een gelukkig mens ben. :)

p.s. Maxi-jurk #2 hangt inmiddels ook in mijn kast ;)

Boohoo.com

Dat is de webshop waar ik de jurk bestelde en ik geef jullie hier wat feitjes en tips over deze webshop:

Stijl: Boohoo heeft basics, maar ook talloze jurkjes, onesies, playsuits, croptops en 'aparte' dingetjes. En dat ook nog allemaal met bloemenprint, glitters, franjes, cut-outs, aztecprints, teksten.. noem maar op!

Prijsklasse: De prijzen zijn betaalbaar! Een beetje zoals H&M vind ik. Een top heb je al voor 15 euro. Voor deze jurk betaalde ik trouwens 30 euro.

Verzendkosten: Zijn 5 euro, tenzij je voor 25 euro besteld, dan zijn de verzendkosten in Europa gratis.

Betalen: Kan helaas niet met iDeal, wel met een creditcard.

Levertijd: Mijn pakketje was er al in 2 werkdagen! Yay!

Retour: is minder, retourneren is op eigen kosten. Omdat de webshop Engels is moet je pakketje dus terug naar Engeland. Dit kost ongeveer 13 euro.. Wees dus zeker van je koop!

Tips: Om de ellende van het retourneren te besparen; lees ALLE reviews die bij het kledingstuk staan zorgvuldig. Dit heb ik ook gedaan met mijn jurk, omdat ik twijfelde tussen een maat 40 en 42. Ik zit er namelijk precies tussenin. In 5 van de 7 reviews stond dat de jurk een klein beetje groot viel. Ik gokte dus op een maat 40 en ik gokte pretty damn good. ;) Hiermee wil ik niet zeggen dat alle kleding groot valt he! Staan er geen reviews bij het product, kijk dan bij de size guide. Hier staan de maten in centimeters en dit kan je ook helpen de juiste keuze te maken.

Veel shopplezier bij boohoo.com, en jullie weten het; vind je een kledingstuk echt heel leuk, maar denk je dat het jou niet staat? Stap dan uit je comfort-zone en pas het gewoon een paar keer aan, gewoon DOEN! Meten is weten! ;)  -xo-

 

09-04-2014 13:33

Hoe het begon..

Zoals ik al vermeld had op deze pagina heb ik een sieraden en accessoirehandeltje. Veel mensen denken dat het er ineens was, maar dat is niet zo. Ik vertelde het alleen wel pas in het openbaar, toen ik wist dat ik er iets mee ging doen.

Ook al vermeld was dat ik al sinds jonge leeftijd op marktplaats en rommelmarkten verkoop. Het is niet dat ik het steeds voor het geld deed, maar op de rommelmarkt staan vond ik ook gewoon leuk om te doen. Dit deed ik wel maar een paar keer per jaar, maar het was leuk om dan weer heel het huis af te zoeken naar oude rommeltjes waar je een ander nog blij mee kan maken. Maar op een gegeven moment houdt dat natuurlijk op, en is er gewoonweg niet genoeg meer om je kraam te vullen.

Ik had inmiddels gezien dat sieraden het altijd goed deden op de rommelmarkten, of het nu oude van mij of van mijn moeder waren, sieraden waren erg gewild. Ik besloot met mijn marktplaats-skills marktplaats af te struinen naar sieraden die ik in een partij kocht, en per stuk weer verder kon verkopen. En dit lukte. Ik kon een hele partij oorbellen van een winkelrestant voor een prikkie op de kop tikken, en ik kon niet wachten om hiermee op de Koninginnemarkt te staan.

Eenmaal op de Koninginnemarkt vroegen veel mensen aan mij of ik een sieradenwinkeltje had, omdat ik zoveel nieuwe sieraden verkocht. Ik zei natuurlijk eerlijk nee, maar er ging wel iets kriebelen.. Zou dat niks zijn, dat ik voortaan op markten met ingekochte nieuwe sieraden ging staan. Eenmaal thuis vloog ik meteen achter mijn computer, want ik was superenthousiast geworden van het idee. Ik kocht verschillende partijen sieraden in, en besloot, om het concept een beetje speciaal te maken, er zelf armbandjes bij te maken. Ik kocht materialen en een hoop kralen in en ging enthousiast armbandjes maken. Dit waren mijn eerste armbandjes:

Die zomer was er weer een markt en daar kwam ik aan, met mijn sieradenhandeltje + zelfgemaakte armbandjes. Dat laatste verkocht helaas niet zo goed, en hier ben ik daarom ook mee gestopt. Ik kon er ook niet genoeg winst mee maken omdat het best wat kost om al die materialen en kralen in te kopen.

Om reclame en bekendheid te maken verzon ik een 'bedrijfsnaam' Daz. Waarom Daz? Ik heb werkelijk geen idee. Het begint met een D, net als ik, en het is kort, en een Engelse klank klinkt altijd beter zeggen ze ooit ;) Om wel te laten weten waar het om gaat plakte ik er Jewels & Accessoires achteraan. En als je het over bekenheid hebt, een Facebookpagina was zo geboren. Het vereist wat lef en investering, maar ik besloot ervoor te gaan. Een vriend was handig met vormgeving en maakte een logo naar mijn zin. Ik liet flyers en visitekaartjes drukken en besloot ook sieradenpartys bij mensen thuis te geven.

De partijen van marktplaats waren niet meer naar mijn zin want ik wilde 'hippere' sieraden, dus na wat sparen kocht ik de sieraden voortaan op online groothandels. Dit doe ik nu nog steeds. Omdat ik gestopt was met armbandjes maken had ik nu niks meer wat mij anders maakte dan alle andere sieradenbedrijfjes, dus ik dacht 'out of the box' en kocht grote 'broden' ambachtelijke handgemaakte zeep in, om deze te snijden en verpakken en natuurlijk te verkopen. De zeepjes zijn een succes en ik krijg er erg leuke reacties op! 

Om niet alleen op markten te kunnen verkopen, verbouwde ik een lege kamer in ons huis om tot 'miniwinkeltje', waar mensen gewoon op afspraak langs kunnen komen en kunnen winkelen. Inmiddels heb ik ook sjaals, chunks, portemonnees, cadeaubonnen en nog veel meer leuke spulletjes en loopt mijn winkeltje al aardig. Of ik in de toekomst echt een winkelpand wil dat weet ik nog niet, het is denk ik even afwachten wat de economie doet. Doordat ik juist geen winkelpandhuur, personeel, en alles wat erbij komt hoef te betalen kan ik ook erg betaalbaar blijven. Voor de komende tijd zit ik dus prima met Daz op markten, ladiesnights en sieradenpartys.

Via Facebook houd ik iedereen op de hoogte van nieuwe artikelen en wanneer er een markt is. Wil je alle foto's zien, kijk dan op www.Facebook.com/DazJewels

^ Op een LadiesNight

^ Op een buitenmarkt

^ Vrolijke sjaals

^  Een krijtbord in het winkeltje waar ik de nieuwtjes op schrijf

^ Een stukje van het winkeltje!

 

 

www.Facebook.com/DazJewels

Dinjaa@live.nl

09-04-2014 10:21

Nieuwe nagellakjes

Deze week was ik in Valkenswaard. Daar is een leuk winkelaanbod en ik had echt even zin om een stukje te fietsen! (sportief yeah) Waar het voor de meeste echt een 'rommelwinkel' lijkt, ging ik toch even bij de Prijsmepper binnen. Dit is een drogisterijoutlet die restantpartijen van bijvoorbeeld Kruidvat overneemt en voor lage prijzen verkoopt. Er zijn 15 filialen in Nederland, hiervoor kun je op de site kijken.

Aan de wand naast de kassa stonden heel veel plastic bakken. Ik nam een kijkje en dacht yeaaah. Er stond namelijk op een groot bord: 'Alles op deze wand €1'. Er lag heeel veel make-up, van lipgloss tot blush, en van oogpotlood tot nail-art. De merken waren voornamelijk Catrice en Essence. En dan vooral de oude Limited Collections die ze elke 2 maanden hebben. Natuurlijk zitten er dan altijd veel producten bij die er niet helemaal goed meer uit zien, maar ik wist toch 4 leuke nagellakjes te scoren!

Ik was een beetje eentonig met roze-tinten, maar die had ik nog niet dus deze zijn toegevoegd aan mijn 'stash'. Van links naar rechts: Essence Sweet or Nude? - Essence If I were a boy - Catrice Bricky Mousse - Catrice Ultimate Nudes: Karl says trés chique. Deze dus allemaal voor €1 per stuk.

Of te wel: Babyroze, babyblauw, rood/roze, en oudroze. Ik heb ze nog niet uitgeprobeerd, maar Bricky Mousse van Catrice had ik al thuis, (maar hier is de dop van kapot dus die gaat uitdrogen vrees ik) en dit is een erg fijn nagellakje! Bij Catrice zit er vaak een heel subtiel glimmetje in en dat maakt het mooi.

Ik weet niet hoe lang die make-up sale nog duurt bij Prijsmepper, maar ik zou snel een keertje gaan kijken! 

Mocht je willen reageren op dit bericht, laat dan iets achter in het gastenboek!

1 | 2 >>